Izrael u stanju pripravnosti zbog moguće odmazde Irana

Situacija na Bliskom Istoku sve napetija. Izrael je u stanju pripravosti zbog moguće odmazde Irana, zbog ubistva više iranskih vojnih zvaničnika u nedavnom napadu na iranski konzulat u Damasku. Bajden saopštava da će braniti Izrael. Hezbolah raketirao sjever Izraela, a SAD nastavljaju da obaraju rakete Huta u Crvenom moru. Broj žrtava jučerašnjih nereda na Zapadnoj obali porastao na tri.

Njemačka avio-kompanija Lufthanza saopštila je da njeni avioni više neće koristiti iranski vazdušni prostor zbog izveštaje da će Iran naredni dana izvesti napad na Izrael. Avio-kompanija je, takođe, produžila suspenziju letova za i iz Teherana usled rastućih tenzija na Bliskom istoku.

– Lufthanza zbog trenutne situacije obustavlja letove za i iz Teherana do 18. aprila. Avio-kompanija, takođe, više ne koristi iranski vazdušni prostor”, rekao je portparol kompanije.

Dvoje Palestinaca poginulo je u akciji izraelske vojske na području sela Al Mugair na Zapadnoj obali, nakon što su juče izbili neredi između izraelskih doseljenika i Palestinaca u toku potrage za nestalim izraelskim tinejdžerom u kojima je poginuo i jedan palestinski mladić, a ranjeno najmanje 25 osoba.

Hamas je potvrdio da je jedan od poginulih njihov komandant Muhamed Daragmeh.

Izraelske trupe intervenisale su u selu u blizini Ramale, a potraga za nestalim 14-godišnjim Izraelcem nastavlja se i danas, dok su nemiri, kako piše Bi-Bi-Si, trenutno pod kontrolom.

Prethodni članakDodik nastavlja posjetu Grčkoj; Danas na Delfi ekonomskom forumu
Naredni članakZa odbjeglim Tomićem još nisu raspisali ni potjernicu