IZGUBIO JE SESTRU, ALI NIJE ŽELIO DA IZDA: O njegovim suzama priča cio svijet!

Napadač Sjeverne Irske je sa suzama u očima napustio teren.

Nakon što su prethodnog mjeseca izbacili BiH, reprezentativci Sjeverne Irske su bili spremni za novo čudo. Jedan od najbitnijih mečeva u njihovim karijerama igrao se protiv Slovačke.

Napadač Ređine Kajl Laferti (33), jedno od najzvučnijih imena u timu, imao je ogromno iskustvo sa značajnim utakmicama i prije ovog meča. Njega je mučilo nešto drugo, mnogo veće od fudbala.

Rezervista Sjeverne Irske je prije manje od nedelju dana izgubio sestru. Sofija (41) je preminula nakon duge borbe protiv raka, a Kajl je na sinćnjem meču nosio majicu sa njenim likom.

Bio je spreman da uradi bilo šta kako bi se njegov nacionalni tim plasirao na EURO, a on taj rezultat posvetio upravo sestri. Nisu uspjeli.

Najbolju šansu na meču propustio je Kajl Laferti, kada je u finišu pogodio okvir gola. Slovaci su stigli do pobjede (2:1, posle produžetaka), a saigrači su bodrili uplakanog Lafertija.

”Ljudi su me često pitali da li ću igrati, zbog svog gubitka. Bila mi je najbolji prijatelj i najveći fan, voljela je fudbal i drago mi je što je vidjela kako igram u dresu Rendžersa i reprezentacije. Ako ne budem igrao, prepustiću Sofiju zaboravu”, rekao je Laferti, koji se ranije pominjao kao pojačanje Zvezde, prije meča.

Iako neće igrati Evropsko prvenstvo naredne godine, Laferti je ostvario jednu veliku pobjedu. Ljudsku.