IZGRADNJA KRUŽNOG TOKA U ZAVRŠNOJ FAZI, USKORO REHABILITACIJA PUTA PREMA MOSTARU

Izgradnja druge kružne raskrnice u Nevesinju ulazi u završnu fazu. Preostalo je još da se uradi završni sloj asfalta, vertikalna i horizontalna signalizacija, estetski elementi i sitni detalji. Investitor projekta vrijednog 253.000 KM je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

Zahvaljujući dobroj organizaciji posla i ažurnosti radnika „Nevesinjeputeva“ saobraćaj praktično nije prekidan. Tehnički direktor u ovom preduzeću Milovan Samardžić kaže da je nepostojanje gradske obilaznice, ukrštanje magistralnog i regionalnog puta i blizina školskih i poslovnih objekata nalagala da se kružna raskrnica riješi na savremen način.

─U okviru projekta urađena je i revitalizacija oštećenog betonskog platoa ispred Sportske dvorane , rekonstruisane su pješače staze i rehabilitovane okolne zelene površine ─ dodaje Samardžić.

Načelnik opštine Milenko Avdalović pohvalio je izvođača radova na kvalitetno urađenom poslu u rekordnom roku.

─ Moderno saobraćajno rješenje podiglo je bezbjednost učesnika u saobraćaju na veći nivo i sada će biti zadovoljni i vozači i pješaci ─ ističe Avdalović i dodaje da je i grad dobio ljepši izgled.

U lokalnoj upravi očekuju da uskoro počne i rehabilitacija dijela magistralnog puta Nevesinje – Mostar, do entitetske granice.

̶ Imamo saznanje da je završen tender za ovaj projekat koji podrazumijeva postavljanje novog sloja asfalta i djelimičnu korekciju krivina ̶ rekao je Avdalović.

Ukupna dužina dionice koja će biti obuhvaćena radovima iznosi 11 kilometara.Radionevesinje