IZETBEGOVIĆEVE IZJAVE O KOMŠIĆU ŠAMAR HRVATIMA I UDAR NA USTAV BiH

Poslanik Mosta u Hrvatskom saboru Božo Petrov ocijenio je da je izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojom opravdava legitimitet Željka Komšića kao nekog ko je uvijek bio na pravoj strani, šamar hrvatskom narodu i udar na temelje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma.
„Antidejtonsko djelovanje Bakira Izetbegovića još više unosi nepovjerenje hrvatskog naroda prema institucijama BiH. Prava strana su uvijek istina i poštivanje Ustava, a nikako majorizacija i ugnjetavanje drugoga“, napisao je Petrov na svom „Fejsbuk“ profilu.

On je istakao da samo puna jednakost svih naroda i građana, te legitimno političko predstavljanje na svim nivoima garantuju stabilnost i napredak BiH.

Petrov navodi da su sve druge izjave i radnje protivne presudama Ustavnog suda i Ustavu BiH udruženi politički poduhvat koji dekonstruiše temelje BiH.

„BiH je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih njenih građana. NJena evropska budućnost, stabilnost i funkcionalnost zavisi od toga koliko će sva tri konstitutivna naroda prihvatati i provoditi temeljna načela Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma“, naveo je Petrov.

On podsjeća da je Hrvatska potpisnica Dejtonskog sporazuma o čijem provođenju bi trebo da brine.

„Hrvatski narod mora uživati maksimalnu zaštitu i pomoć Hrvatske s ciljem obezbjeđivanja ravnopravnosti, opstanka i razvoja. Na tom putu moju snažnu podršku i pomoć, kao i podršku Mosta, uvijek će imati“, napisao je Petrov.