IZETBEGOVIĆ ZAPRIJETIO: NEMA MIRNOG RAZLAZA

Krajnje je vrijeme da predstavnici međunarodne zajednice odlučno reaguju i prestanu uzmicati pred Dodikovom arogancijom i prijetnjama.

Milorad Dodik mora znati da nikakvog razbijanja Bosne i Hercegovine ili „mirnog razlaza“ neće biti, a da on svojom politikom može samo izazvati nestabilnost i štetu po vlastiti narod i entitet RS, saopšteno je sinoć iz SDA.

”Njegova politika, koja u mnogome podsjeća na onu koju je vodio ratni zločinac Radovan Karadžić, već odavno je glavna prijetnja stabilnosti u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji. Takvom politikom, koja sudeći po postupcima opozicije, nema podršku ni kompletnog srpskog naroda u RS-u, Dodik nikada neće uspjeti da podijeli BiH, ali može ugroziti mir.

U tom slučaju, svima mora biti jasno da se bh. patriote ne plaše Dodika i da su spremne u svakom trenutku, svim sredstvima i po svaku cijenu, odbraniti Bosnu i Hercegovinu i njene vrijednosti”, zaprijetili su iz SDA.

Dodaju da je Bosni i Hercegovini  potrebno da se posveti reformama, razvoju ekonomije, ubrzanom evroatlanskom putu i stvaranju boljih uslova za život svih ljudi, ali to nije moguće dok Dodik svakodnevno prijeti secesijom i diže međunacionalne tenzije.

”Zbog toga predstavnici međunarodne zajednica, prije svega države garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma i članice PIC-a, ne bi smjeli ponoviti grešku kakvu su napravile indolentnim odnosom prema Karadžiću i njegovoj politici, koja je rezultirala agresijom, stradanjem nedužnih ljudi i genocidom. Krajnje je vrijeme da predstavnici međunarodne zajednice odlučno reaguju i prestanu uzmicati pred Dodikovom arogancijom i prijetnjama”, saopštili su iz SDA.