Izetbegović o hapšenju Mehmedagića: Izdržat će Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta!

Bivša direktorica KCUS-a i zastupnica u Skupštini KS Sebija Izetbegović oglasila se na svom Facebook profilu povodom hapšenja bivšeg direktora Obajveštajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine Osmana Mehmedagića.

Istakla je da je Osman Mehmedagić “jedan od heroja odbrane Bosne i Hercegovine i pravi borac”.

“Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek. Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta. Nikada u našim susretima nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao, a vjerovatno svašta znao. Stabilan i pouzdan”, napisala je i dodala:

“Nikad se nije požalio da ga nešto boli, a znam da ga mora boljeti jer znam kakvog su nam ga donijeli u bolnicu, u julu 1992. godine kad je ranjen PAM-om, u kritično teškom stanju. Sedam sati smo operisali, pa još nekoliko operacija nakon toga. Izdržat će Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere svakome ko im smeta jer oni polaze od sebe: lopovi misle da svi drugi kradu, lažovi misle da svi drugi lažu, vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koni su zakonski sve stekli, izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici, oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled – napisala je dr. Izetbegović.

Za kraj poručuje da bez obzira na sve, pravda se prihvatiti mora.

“Dok god bjelodano jasno i bez ikakve sumnje ne dokažu nešto drugo, Osman Mehmedagić je junak i više puta nagrađivani policajac, dobar čovjek. Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda. Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju”.

Prethodni članakKilometarske kolone i višečasovna čekanja na graničnim prelazima
Naredni članakDodik: Ukoliko Tužilaštvo proba da reaguje, zabranićemo i njihovo djelovanje na prostoru Srpske