Izetbegović: Neko nije ni pročitao prijedloge SDA

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović uputio je pismo predsjednicima političkih stranaka u Parlamentarnoj skupštini BiH u kojem je upozorio na potrebu izbjegavanja bespotrebne javne prepirke i prikupljanja političkih poena na pitanjima koja su od životne važnosti za sve građane BiH i koja mogu odrediti sudbinu države.

Podsjetio je da razgovori i pregovori koji se odnose na izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH traju duže od 15 godina, te da se u nekoliko navrata bilo blizu rješenja, ali da ono nikada nije postignuto.

Dodao je da SDA i HDZ nisu postigli nikakav zajednički prijedlog izmjena Ustava i Izbornog zakona BiH, te da postoje dva, u velikoj mjeri suprostavljena prijedloga.

“SDA je javnosti obznanila svoj prijedlog. Tvrdnje pojedinih predstavnika stranaka da prijedlog SDA ‘vodi u podjelu zemlje’ ne samo da su pogrešne, već ukazuju na zabrinjavajuću činjenicu da neki od aktera aktuelnih razgovora nisu ni pročitali prijedlog SDA”, ističe Izetbegović i dodaje da je uz pismo dostavljen i prijedlog SDA koji se odnosi na izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH.

Prethodni članakOdbrana Glavaša traži izmještanje suđenja u Osijek
Naredni članakŽuto upozorenje za Banjaluku, Prijedor, Trebinje i Mostar