Izbor za mis Republike Srpske na Nevesinjskoj olimpijadi

Organizacioni odbor 146. Nevesinjske olimpijade utvrdio je preliminarni program ovogodišnje sportsko-kulturne i turističke manifestacije. Tokom osam takmičarskih dana biće priređeno pedesetak disciplina. Nagradni fond iznosi oko 35.000 KM. Organizatori zadržavaju pravo izmjene programskih sadržaja i termina održavanja pojedinih disciplina.

Preliminarna takmičenja počinju već početkom avgusta, a prve medalje biće podijeljene 8. avgusta, kada su na programu Omladinski košarkaški turnir i Atletski miting „Aleksa Kovačević“.

Tokom olimpijske sedmice planirana su takmičenja u malom fudbalu, basketu, tenisu, šahu i streljaštvu, a medalje će dobiti i pobjednici olimpijskog kviza, festivala mladih guslara i sportski ribolovci.

Centralna manifestacija sa konjskim trkama i tradicionalnim i viteškim disciplinama biće odražana na Bratačkom lugu 15. avgusta.

Avgustovsku svetkovinu u Nevesinju pratiće i niz zabavnih, muzičkih i kulturnih sadržaja. Ove godine pažnju privlači manifestacija Izbora za mis Republike Srpske koja će, ako vremenske prilike dozvole biti priređena na otvorenom. Defile najljepših djevojaka Srpske na Trgu slobode planiran je za petak, 13. avgusta. Sutradan će na istom mjestu biti održan program svečanog otvaranja koji će biti u znaku tradicije i zabavnih sekvenci.

Sudeći po prethodnim godinama učesnike i posjetioce posebno privlači sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radinosti. Očekuju se proizvođači iz cijele Hercegovine koji će u subotu 14. avgusta predstaviti plodove svoga rada.

I za najmlađe učesnike Nevesinjske olimpijade biće priređene zabavno – sportske discipline, a i veče magije biće po njihovoj mjeri.

Tradicionalnu manifestaciju sporta,tradicije i viteštva organizuje opština Nevesinje uz podršku brojnih sponzora

 

Radio Nevesinje

Prethodni članakTREBINJE: Više od 40 mališana u novouseljenoj zgradi
Naredni članakDODJELA NAGRADA U KANU: Zlatna palma za film “Titan”, Spajk Li napravio gaf i prerano otkrio pobjednika