IZAŠAO SPOT: Sjajna Tijana Bašić u spotu za seriju Balkanika (video)

Livanjski youtuberi Luka Mamuza i Ivan Šagolj poznatiji kao ‘Jure i Mate’ u utorak su izbacili pjesmu BALKANIKA kao najavu za početak online prikazivanja ove hit igrane serije. Glazbu i tekst napisao je Zvonimir Jerković zvYer, aranžman potpisuje Gabrijel Prusina iz Mass studija, a za ženski vokal zaslužna je sjajna mlada umjetnica Tijana Bašić, Banjalučanka sa mostarskom adresom.

Nova hit serija okupljena oko YouTube ekipe “Jure i Mate”.

Serija ”Balkanika” prati dvojicu prijatelja koji su se upustili u opasan posao prevoza migranata iz BiH u Hrvatsku.

Naime, prva epizode serije ‘Balkanika’ snimane u Livnu prikazana je početkom novembra prošle godine na BHT-u, ali su gledaocu ostali uskraćeni za nastavak. Neslužbeno saznajemo kako je došlo do problema s poštivanjem ugovora te je saradnja prekinuta, a emitovanje će početi 28.2. na službenoj stranici.

Sjajni autorski tim koji je osmislio i realizovao seriju predvode scenarista Luka Mamuza, produceni režiser Marin Mamuza, majstor fotografije Mirko Pivčević, te Ivan Šagolj i Zdravko Grgić. “Balkanika” je serija prožeta akcijom, dramom i sa elementima komedije, a interesovanje javnosti za ovu priču je ogromno, što mladim Livnjacima daje vjetar u leđa.

“Jedva čekamo da Struja, Bakar i Brzi, ali i svi drugi likovi koje smo okupili na TV ekranima pokažu na čemu smo radili proteklih mjeseci. Dva mjeseca smo doslovno živjeli na setu i hvala svim našim sugrađanima koji su nam pružali veliku podršku bez obzira na svu buku tokom snimanja”, poručuju autori i otkrivaju da će TV publici biti prikazano pet epizoda prve sezone serije, koje traju po 35 minuta. 

“Balkanika” donosi priču o dvojici prijatelja koji se uslijed beznađa svakodnevice upuste u opasan posao, a on im donese nevolje kakve nisu mogli zamisliti.

Uz ekipu poznatu po YouTube skečevima “Jure i Mate”, u ovom sjajnom projektu gledaćemo i popularne glumce kao što su Mladen Vulić, Dragan Marinković Maca, Slaven Knezović, Ana-Uršula Najev, Pere Eranović, Stipe Radoja i mnogi drugi. Posebnu atmosferu seriji daje soundtrack “Highlife” koji izvodi splitski reper Grše, a veliku pažnju izazvalo je i pojavljivanje Mate Rimca.

Sve informacije o seriji “Balkanika” možete pratiti na Instagramu i YouTubeu.

Prethodni članakSVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA MOSTARA MIMO POSLOVNIKA- KORDIĆ VADI VRUĆE KESTENJE
Naredni članakĐoković se oglasio o svom PCR testu