Izabrana Vlada Crne Gore, Spajić očekuje pun mandat

Skupština Crne Gore izabrala je 44. Vladu premijera Milojka Spajića.

Mandatar Milojko Spajić u četvrtak je parlamentu dostavio ekspoze i prijedlog za sastav 44. Vlade.

U Skupštini je Spajić pročitao samo uvodni deo ekspozea.

Za izbor nove Vlade glasalo je 46 poslanika, protiv je bilo 19, jedan uzdržan, navode Vijesti.

Ministri iz PES-a su Filip Ivanović (spoljni poslovi), Maida Gorčević (evropski poslovi), Anđela Јakšić Stojanović (prosvjeta, nauka i inovacije), Novica Vuković (finansije), Filip Radulović (saobraćaj), Andrej Milović (pravda), Јanko Odović (prostorno planiranje, urbanizam i državna imovina), Vojislav Šimun (zdravlje), Naida Nišić (rad i socijalno staranje) i Saša Mujović (energetika i rudarstvo).

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je zamjenik premijera za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, a Momo Koprivica potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Dragan Krapović je ministar odbrane, Vladimir Martinović ministar turizma, ekologije i održivog razvoja dok je Tamara Vujović ministarka kulture i medija.

Ministar unutrašnjih poslova je Danilo Šaranović.

Za ministra unutrašnjih poslova bio je planiran Boris Bogdanović, ali je on sinoć saopštio da odustaje “zbog usložnjavanja zdravstvenog stanja dva člana najuže porodice”.

Demokrate su predložile drugog kandidata za ministra unutrašnjih poslova, Šaranovića, aktuelnog zamjenika gradonačelnice Podgorice.

Potpredsjednik vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu je Srđan Pavićević iz CIVIS-a.

Što se tiče albanskih partija – potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja je Nika Đeljošaj, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, a ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Јoković je ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, a potpredsednik SNP Dragoslav Šćekić je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih.

Prethodni članakVučić u Beogradu sa Ursulom fon der Lajen
Naredni članakSPC obilježava Svetog Luku