Iz Mostara u svijet poslana poruka mira

U organizaciji Hrvatskog studentskog političkog foruma (HSPF) u Mostaru je danas održan Mimohod mira kao znak podrške Ukrajini. Studentima se pridružio i gradonačelnik Mostara Mario Kordić kako bi zajedničkim glasom iz Mostara u svijet poslali pozitivnu poruku čvrstog opredjeljenja za mir.

Na Mimohodu mira bili su i predstavnici Studentskog centra  Mostar koji su u svoje prostorije primili sedam igračica Odbojkaškog kluba „Balta“ iz istoimenog grada u Ukrajini. Članica i glasnogovornica Odbojkaškog kluba „Balta“ Varvara Koltsova zajedno sa trogodišnjim sinom privremeno utočište je pronašla u Studentskom centru Mostar.

-Jako smo zahvalne što možemo biti ovdje za vrijeme rata u Ukrajini. Jedini smo ukrajinski odbojkaški klub koji još uvijek može trenirati i živjeti uobičajen sportski život zahvaljujući Studentskom centru Mostar. Važno nam je da ovdje možemo govoriti u medijima i prezentirati što se stvarno događa u Ukrajini. Rusija to zove specijalna vojna operacija, ali to je rat. Ozbiljan rat. Ljudi umiru. Umiru i djeca- istakla je Koltsova.

Varvara Koltsova je takođe napomenula da u Balti radi u Gradskom vijeću, navodeći kako je kroz razgovor s mostarskim gradonačelnikom Marijom Kordićem, koji je učestvovao u Mimohodu mira, dogovorila kulturnu, sportsku i drugu saradnju kada rat završi.

 

Prethodni članakAmerički ambasador u posjeti Vladi HNK
Naredni članakJednoglasno usvojene izmjene Zakon o PDV