Ivona Pejašinović predsjednik Mladih socijaldemokrata

JAHORINA – Ivona Pejašinović iz Laktaša izabrana je danas na Jahorini za predsjednika Mladih socijaldemokrata /MSD/, a učesnici izborne konferencije izabrali su i članove Glavnog odbora MSD-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozdravio je danas učesnike izborne konferencije MSD-a i poželio im uspješan i plodan rad, uz čestike novoizabranom predsjedniku i izabranim članovima Glavnog odbora.

Učesnici konferenciji jednoglasno su usvojili Poslovnik o radu, izvještaj o radu Privremenog Glavnog odbora MSD-a, odluku o unutrašnjoj organizaciji MSD-a, te Programske platforme MSD-a.

Pozdravno pismo učesnicima konferencije uputila je i potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, koja je poželjela da Mladi socijaldemokrati danas izaberu najbolje rukovodstvo koje će biti spremno i sposobno da ova organizacija ostvari najbolje rezultate u radu, dosljedno slijedeći politiku SNSD-a.

Konferenciji pruisustvuju i gosti iz političkih partija Srbije, predstavnici Ambasade Kine u BiH, HDZ-a, koalicionih partnera SNSD-a u Republici Srpskoj i drugi uvaženi gosti i zvanice.

Prethodni članakČetiri osobe poginule u sudaru u kojem je učestvovao autobus koji je prevozio srpske turiste
Naredni članakSergeju Trifunoviću zabranjen ulazak u Hrvatsku i sve zemlje EU: Za 30 sati hapšen sam tri puta u Splitu