IVAN BOSILJČIĆ: Obuzela me takva radost što ću otvoriti Šantićeve večeri u Mostaru (video)

Poznati beogradski glumac Ivan Bosiljčić otvoriće 104. Šantićeve večeri poezije u Mostaru, 18. oktobra u 19 časova u velikoj dvorani Kosače.

Bosiljčić je pozvao Mostarce na muzičko-poetsko veče ističući da ga je obuzela velika radost zbog dolaska u ovaj grad.

”Obuzela me takva radost što ću 18. oktobra u Mostaru otvoriti 104. Šantićeve večeri poezije. Pre više od deset godina dobio sam poziv da gostujem u Mostaru, ali okolnosti su se tek sad sklopile. Možete misliti koliko se u meni želje skupilo za ovu deceniju, da govorim stihove Alekse Šantića baš u Mostaru. Za mene će ovo biti veliki susret sa pesnikom i sa vama. Jedva čekam da vas vidim”, poručio je Bosiljčić.

Ivan Bosiljčić duže od decenije, pored bogate televizijske, filmske i pozorišne karijere, sa velikim uspjehom predstavlja svoje autorske projekte ljubiteljima poezije i muzike. Ove umjetničke večeri donose uzbuđenje dramske predstave i vrhunski muzički događaj, poseban i rijetko viđan na našim prostorima.

Publika je burnim emotivnim reakcijama dočekivala nastupe kako u velikim koncertnim dvoranama, tako i na teatarskim scenama Beograda, Novog Sada, Skoplja, Podgorice, kao i u bezmalo svim gradovima Srbije i regiona. Muzičke večeri pozdravljala je publika na turnejama u Austriji, Švajcarskoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i na Islandu.

Ove pozorišne jeseni Ivan Bosiljčić predstavlja svoj novi program pod nazivom NAŠE VEČE.

,,Skoro celu prošlu godinu živeo sam u Moskvi i Sankt Petersburgu zbog snimanja dva nova internacionalna filmska projekta. Iako sam do srži bio ispunjen umetnošću, u trenucima dok sam gledao ruske glumce kako govore stihove i pevaju, osetio sam da mi duboko fali moja publika. Sa nestrpljenjem ću na našem sledećem susretu govoriti poeziju koju više nego ikada osećam, i Jesenjina i Simonova, Okudžavu, Bodlera, Rakića, Dedića uz muziku koja parira snazi književnih velikana“, kaže Ivan.

 

Prethodni članakMiličević: Nemam namjeru da uzaludno mirim opoziciju
Naredni članakSIGURAN TRIJUMF Savo Milošević debitovao pobjedom na klupi BiH (FOTO)