Istaknuta bh. umjetnica Arleta Ćehić izlaže u Briselu

Internacionalna izložba likovnih radova „Ost -West“, koja je otvorena u centru Brisela dio je šireg projekta „Art united the world“, a u organizaciji Okxsa projekts Skoplje, S. Makedonija i Frisen -Horta fondation, Brussel, Belgija.

Trinaest umjetnika iz jedanaest zemalja širom svijeta je predstavilo svoj rad u istorijski značajnom zdanju u kući velikog Viktora Horte, začetniku Art nouveau 1894. godine u Belgiji. “Cilj je da se izgrade mostovi i razvije međunarodna saradnja i kulturna razmjena između zemalja evropskog kontinenta i ostatka svijeta, što je dobar put u ostvarenju još jednog značajnog projekta koji na apsolutno najbolji način promoviše našu državu u umjetničkom i kulturnom smislu. Drago mi je da će moj rad od 2. do 14. oktobra 2023. živjeti u ovom prostoru” , istakla je Arleta Ćehić.

Arleta Ćehić izlagala je  na 18. VENECIJANSKOM BIJENALU ARHITEKTURE u Veneciji od 19.5. do 24.6. ove godine, a mjesec dana poslije toga osvojila vrijednu svjetsku nagradu: Drugo mjesto na Mediterraneo Art Price, Castello Monteserico, Genzano di Lucania/ Italy, https://www.mcartprize.org/en/arleta-cehic-en/

Umjetnica Arleta Ćehić je do sada izlagala u galeriji Saturation Point u Londonu (Engleska), Cultural Space Instituto Cervantes u São Paulu (Brazil), u galeriji BWA u Ostrowiec Swietokrzyskom (Poljska), galeriji La ville de pont de Claix u Grenobleu (Francuska), Salon Realites Nouvelles, Parc Floral de Paris Espace evenement u Parizu (Francuska), galeriji Alhambra Blvd u Sacramentu (SAD), galeriji Ely Center of Contemporary Art u New Havenu (SAD), galeriji Badweg 3 u Bolswardu (Nizozemska), Temporary Art Space (T.A.S.) u Groningenu (Nizozemska), Rathaus Hamburg i galeriji Dosenfabrik u Hamburgu (Njemačka).

Prethodni članakS ovom ljepoticom je Voyage u vezi: Intimni kadrovi ugledali svjetlost dana
Naredni članakIvetić: Sankcionisati one koji su ispisali ustaške simbole na Dinari