ISPRAĆAJ LEGENDE UZ MUZIKU TAMBURAŠA Đorđe Balašević sahranjen uz taktove pjesme “Olivera”

Đorđe Balašević koji nas je napustio 19. februara u 67. godini života sahranjen je danas u Novom Sadu u krugu najbližih.

grob balasevic foto aleksandar slavkovic (3)

Balašević je sahranjen po želji porodice bez prisustva građana i medija. Sprovodu su prisustvovali samo najuži članovi familije i prijatelji, njih dvadesetak, uz gradonačelnike Ljibljane i Novog Sada, Zorana Jankovića i Miloša Vučevića.

Vučević na sahrani sa gradonačelnikomFOTO: Vučević na sahrani sa gradonačelnikom

Od kapele do grobnog mjesta svirali su tamburaši Đoletove pesme: “Mater vetru”, “Mala riđa”, “Olivera”, “Sin jedinac”.

Inače, u Novom Sadu je danas proglašen dan žalost zbog smrti Panonskog mornara.

Đorđe Balašević - sahrana FOTO: Đorđe Balašević – sahrana

– Na jutrošnjem sastanku donesena je odluka da u nedelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića – napisao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i dodao:

– Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za cijeli grad, državu i region. Novi Sad neće biti više isti posle njegove smrti.

Balašević je preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je primljen tri dana ranije zbog upale pluća. Iza sebe ostavio je suprugu Oliveru, ćerke Jovanu i Jelenu, sina Aleksu

Prethodni članakSpriječen šverc iz Crne Gore: Uprava za indirektno oporezivanje BiH zaplijenila cigarete u vrijednosti od 1,6 miliona KM
Naredni članakMOSTAR SE OPROSTIO OD BALAŠEVIĆA: Na stotine svijeća na Španskom trgu (foto)