Ispovijest majke i djevojčice koja je grupno silovana ledi krv u žilama

Duže od pet mjeseci, grupa mladih muškaraca različitih nacionalnosti (Srbi, Turci, Sirijci i Bugari) navodno su silovali 12-godišnju djevojčicu u Beču.

Oni su je navodno primoravali na seksualni odnos koristeći video snimke tih radnji na mobilnom telefonu. Djevojčica je u razgovoru za Bild rekla da su je osumnjičeni uništili.

Oni su je zlostavljali i ucjenjivali.

Djevojčica je sjedila na kauču u stanu svojih roditelja u 10. distriktu, pored svoje majke (35).

– Ovo je noćna mora za moju kćerku i sve nas. Plašimo se da će joj napraviti zasjedu, da će je napasti ponovo ili čak ubiti – rekla je uplašena majka u razgovoru za Bild.

Djevojčici nije dozvoljeno da bez pratnje izađe napolje. Zbog skoro svakodnevnog zlostavljanja od strane mladića, ona pati od onoga što je poznato kao posttraumatski stresni poremećaj.

Dugo majka nije znala kroz šta njena kćerka prolazi.

– To se dešavalo između 9 i 17 sati, kada sam mislila da je u školi ili u bioskopu sa prijateljima – ispričala je majka.

Niko od nastavnika nije ni javio majci da je njena kćerka odsutna sa nastave. Bila je samo iznenađena što je njenak ćerka postala povučenija, više ništa nije govorila i radije je ležala sama na krevetu u svojoj sobi.

– Noću sam je čula kako se šunja po stanu i plače. Njen uspjeh u školi je opao. Psiholog je to pripisao pubertetu – dodala je ona.

– Šta joj se dogodilo saznala sam tek od jednog poznanika u oktobru. On mi je rekao da mu se jedan od počinilaca hvalio da je moja ćerka bila dostupna bilo kome preko njegove agencije – ispričala je majka.

Advokat koji zastupa porodicu rekao je da djevojčica izgleda kao dijete i da niko ne može da tvrdi da je vjerovao da ima 15 ili 16 godina.

On priprema djevojčicu za saslušanje kod istražnog sudije. Prema zakonu o maloljetnicima, svakom počiniocu prijeti kazna do sedam i po godina zatvora.

Djevojčica je na kraju u razgovoru za Bild opisala svoju najveću želju.

– Da budem što dalje od Beča. Negdje na moru, na suncu, na usamljenoj plaži. Tamo bih izgradila zamkove od pijeska, sa tornjevima i debelim zidovima oko njih – rekla je djevojčica.

Prethodni članakPucnjem topa sa sarajevske Žute tabije najavljen početak svetog mjeseca ramazana
Naredni članakDodik: Zakon o sudu moguć samo uz podršku srpske strane, ne rizikovati odnose partnera u vlasti