“Igra nedoraslih političara” Dodik oštro o deklaraciji u Bundestagu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je iznenađujuće da je jedna ozbiljna zemlja poput Njemačke sebi dozvolila toliko neobjektivnosti. Kaže da deklaracija u Bundestagu koju je pisao muslimanski lobi predstavlja igru nedoraslih političara.

– Ukoliko zaista želite pomoći, saslušajte sve strane i ne pristupajte površno odnosima u BiH. U svim njihovim deklaracijama samo su Srbi i Hrvati krivi, a muslimani ne. Mora se priznati da muslimanski lobisti dobro odrađuju posao.U takvoj Izetbegovićevskoj BiH, kakvu pokušavaju da nametnu, jasno je, nema mjesta za Srbe i Hrvate. Žalosno za Njemačku i njihovu spoljnu politiku – istakao je Dodik na svom Tviter nalogu.

Podsjećamo, iako je juče bilo najavljeno da će njemački Budenstag razmatrati stanje u BiH, poslanici se nisu bavili ovom temom.

Naime zbog tenzije i navodne secesionističke politike, vladajuća koaliciji u Njemačkoj pozvala je vladu da pruži veću podršku BiH. Bundestag je prijedlog uputio na dodatnu raspravu.

Rezolucijom koju je sačinila njemačka vladajuća koalicija, političke aktivnosti srpskog član Predsjedništva Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a Dragana Čovića okvalifikovane su kao prijetnja po mir u BiH i jugoistočnoj Evropi. Srna

Prethodni članakZmije prekinule nastavu
Naredni članakANURS: Okrugli sto o ulozi Ustavnog suda BiH; Prisustvuje i Dodik