“Idite obavezno u kuću roditelja vaše buduće žene” Čuveni psihijatar dao savjet muškarcima kako da provjere KAKAV ĆE IM BITI BRAK prije vjenčanja

Čuveni srpski akademik, ljekar, psihijatar i književnik Vladeta Jerotić posvetio je svoj dugogodišnji rad istraživanjima o braku, porodici i razvoju djece.

Njegova izlaganja se i danas citiraju i prepričavaju, a snimci se nerijetko pojavljuju na društvenim mrežama.

Na TikToku se pojavio i Vladetin savjet muškarcima kako da prije venčanja provjere kako će im izgledati brak.

– Mladi, idite obavezno u kuće roditelja vaše buduće žene. Obavezno! Onako kako žive otac i majka, tako ćete i vi živijeti – rekao je Vladeta Jerotić.

U svojoj knjizi „O braku“, on je istakao i koji tipovi muškaraca postoje, zavisno od njihovog odnosa prema ženama. Prema načinu na koji gleda ženu, muškarac može biti: nježan, sažaljiv, potcjenjivački, uplašen, ravnodušan ili požudan tip.

Tokom dugogodišnjeg istraživanja, Vladeta je posebnu pažnju pridavao najranijem razvoju djece, i važnosti koju roditelji imaju u tom periodu, pa se tako i ovom prilikom osvrnuo na razvedene brakove, odnosno na model koji se prenosi s koljena na koljeno.

– Rastavljeni brakovi, u tri generacije rastavljeni, pa to nije nasljeđe, to je model ponašanja – istakao je čuveni akademik.

On je i prije naglašavao da je dijete prve tri godine slabo i da mora biti uz roditelje, a ne samo uz majku ili oca. Ali da treba i te majke i očeve hvaliti koji su odgajili dijete bez onog drugog roditelja, iako je njegovo stručni mišljenje da to nije dobro, piše Zadovoljna.rs.

A jedna od Vladetinih lekcija koju je volio da dijeli sa mamama u Srbiji jeste upravo ona koju je naučio na primjeru švajcarskih roditelja:

– Majka bi trebalo, to sam u Švajcarskoj naučio, Švajcarkinja završi fakultet, da mužu pokaže da može i ona, a onda se prve tri godine posveti djeci. A prve tri godine psiholozi kažu da su ključne za formiranje karaktera. A tu su baš našli parovi da se svađaju i rastavljaju. Pa izdržite bar 3-5 godina da se volite.

 

Prethodni članakSaobraćajni kolaps u Mostaru zbog udesa autobusa i kamiona
Naredni članakDARKO LAZIĆ SVE IZNENADIO Folker ušao u “Zadrugu 7”, ovako je Miljana Kulić reagovala kad ga je vidjela