Hrvatska od danas na crvenoj listi Slovenije

Hrvatska bi u danas mogla biti uklonjena s popisa sigurnih koridora za putovanje Velike Britanije, nakon što su tamo potvrđeni prvi uvezeni slučajevi koronavirusa povezani s boravkom u zemlji, piše The Guardian.

Britanska će vlada, piše list, vjerovatno ukloniti Hrvatsku s popisa sigurnih zemalja zbog porasta broja slučajeva koronavirusa.

Ukoliko dođe do toga, svi koji u Veliku Britaniju uđu iz Hrvatske moraće u 14-dnevni karantin. Odlukom bi mogle biti pogođene hilajde britanskih turista koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Istovremeno je portparol slovenačke vlade za Covid-19, Jelko Kacin, rekao da će danas staviti Hrvatsku na crvenu listu, odnosno, odrediti rok za povratak njezinih državljana iz Hrvatske kako bi izbjegli obvezujući karantin.

Svi koji od petka nadalje budu išli u Hrvatsku na odmor čeka karantin od 14 dana nakon povratka. Oni koji su trenutno na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, mogu se vratiti kući do kraja vikenda, bez obaveznog karantina.

Juče je bio najgori dan za Hrvatsku od početka epidemije novim koronavirusom. U razmaku od 24 sata zabilježeno je čak 219 novih slučajeva zaraze. Dvoje je preminulo.