HNK: 30 saobraćajnih nesreća, 11 povrijeđenih

Tokom vikenda u Hercegovačko-neretvanskom kantonu je registrovano 30 saobraćajnih nezgoda. Na području Mostara registrovano je 16 nezgoda, na području Konjica četiri, na području  Čapljine i Jablanice po jedna, na području Čitluka tri, na području Stoca i Prozora po dvije i na području Neuma jedna nesreća.

U nesrećama je kojima je deset osoba zadobilo lakše tjelesne povrede dok je jedna osoba zadobila povrede neutvrđenog stepena.

Na stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno su istakli nesreću u Konjicu u kojoj je jedna osoba zadobila povrede neutvrđenog stepena, dok je pet osoba zadobilo lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 4. avgusta na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Ribički most u opština Konjic.

”U nesreći su učestvovali N.S.(1983.) iz Sarajeva sa vozilom ”Ford Mondeo” , Č.B.(1990.) iz Subotice sa vozilom ”BMW” i I.G.(1972) iz Doboja  sa vozilom ”VW Polo””, navode na službenim stranicama MUP-a. U ovoj nezgodi, kažu, vozač N.S. je zadobio povrede neutvrđenog stepena dok je pet osoba, saputnici u navedenim vozilima, zadobilo lakše povrede. Saobraćaj je potpuno bio obustavljen na ovom dijelu ceste do okončanja uviđaja.

Prethodni članakTeška nesreća na ulazu u Zenicu: Ima poginulih, saobraćaj obustavljen
Naredni članak“BEBA DŽIN” I MAJKA HEROJ Ovo su Suzana i njen sin koji je rođen sa skoro 6,5 kilograma (FOTO)