Hladno jutro u BiH, na Sokocu -16, čak i Mostar u minusu

A bench covered in ice on Buda Hills in Budapest, December 3, 2014. Tens of thousand of homes on the outskirts of Budapest went without electricity this week as freezing rain blanketed the area and falling trees cut power lines, Hungary's Disaster Relief Agency said. REUTERS/Bernadett Szabo (HUNGARY - Tags: ENVIRONMENT SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno i hladno vrijeme, prolazno sa slabim snijegom, uz dnevnu temperaturu od minus tri do dva stepena Celzijusova.

Na sjeveru zemlje očekuje se novi snijeg do nekoliko centimetara, u centralnom pojasu od četiri do sedam, a na planinama na istoku i jugoistoku oko 10 centimetara.

Prije podne i tokom dana biće oblačno, na sjeveru slab snijeg, a slab do umjeren u centralnom pojasu, na istoku i visokoj Hercegovini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu se očekuje kiša, ali je moguća i susnježica. Kasnije poslije podne na sjeveru i zapadu doći će do prestanka padavina, a prema noći na petak i u većini drugih predjela do smanjenja oblačnosti.

Jedino će u centralnom pojasu, na istoku i na jugoistoku (visoka Hercegovina) i dalje biti oblačno sa snijegom. U tom regionu viših predjela biće uslova za vijavice.

U centralnom pojasu zemlje dan će biti leden, što znači da dnevna temperatura neće prelaziti nulu, a na sjeveru i jugu dnevna temperatura biće par stepeni iznad nule.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus tri do dva, na jugu do šest, a na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Sokolac minus 16 stepeni Celzijusovih, Han Pijesak minus 11, Drvar i Sarajevo minus sedam, Srebrenica, Tuzla i Bjelašnica minus šest, Bileća i Zenica minus četiri, Bijeljina i Mostar minus jedan, Neum jedan, a Bihać šest stepeni Celzijusovih.

Najviše snijega jutros ima na Čemernu 92 centimetra, zatim u Han Pijesku 45, Sokocu 22, Foči 11, Srebrenici devet, Gacku i Rudom osam, Mrkonjić Gradu i Ribniku sedam, u Novom Gradu šest, Šipovu i Višegradu četiri, Banjaluci i Bijeljini tri, Prijedoru dva i Doboju jedan centimetar.