Hezbolah ispalio 1.000 projektila na Izrael, broj poginulih u Pojasu Gaze 13.000

Četrdeset peti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Ministar odbrane Izraela Јoav Galant izjavio je da je libanski Hezbolah od početka sukoba ispalio više od 1.000 projektila na njegovu zemlju. Sa druge strane, Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo je da je ukupni broj poginulih Palestinaca u Pojasu Gaze 13.000, uključujući 5.500 djece.

Sa druge strane, Izraelske odbramene snage navele su da je broj poginulih vojnika porastao na 63.

Izraelska vojska saopštila je da je upala u kuće visokih zvaničnika Hamasa u luksuznom naselju Rimal u Gazi, iznijevši informaciju da je pronašla oko 35 tunela i veliku količinu oružja.

Ministar odbrane Izraela Јoav Galant, istovremeno, izjavio je da je libanski Hezbolah od početka sukoba ispalio više od 1.000 projektila na njegovu zemlju.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei poručio je da uprkos masovnim bombardovanjima u Gazi, izraelske snage nisu u stanju da unište militantnu grupu Hamas, pozvavši islamske vlade da prekinu političke veze sa Izraelom.

Za to vrijeme, evakuisana je 31 prevremeno rođena beba iz bolnice Šifa na sjeveru Gaze, potvrdila je Svjetska zdravstvena organizacija, kao i palestinski zvaničnici. Bebe će sa juga Gaze biti prebačene u bolnice u Egiptu.

Istovremeno, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj tražio je da se hitno primijeni odluka Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o humanitarnim pauzama u palestinskoj enklavi.

Prethodni članakEkran i mobilni šalju mališane logopedu
Naredni članak“Treba da njegujemo svoje istorijske vrijednosti” Cvijanovićeva o značaju obilježavanja 105 godina od ulaska srpske vojske u Banjaluku