HERCEG S PREDSTAVNICIMA PLETERA

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona primio je danas Antu Kelavića i Marka Jurića, predstavnike Zajednice hrvatskih studenata „Pleter“, organizacije koja okuplja hrvatske studente u Sarajevu.

Kelavić, predsjednik Zajednice, upoznao je Hercega sa aktivnostima i budućim planovima „Pletera“, te mu je, iskazujući zahvalunost na razumijevanju njihovih potreba, lično i u ime svih članova, uručio Zahvalnicu za podršku Zajednici hrvatskih studenata „Pleter“.

„Zahvaljujem što ste prepoznali rad naše Zajednice koja okuplja hrvatske studente koji studiraju u Sarajevu. Naši osnovni ciljevi su podizanje studentskog životnog standarda, ostvarivanje svih studentskih i ljudskih prava, očuvanje vlastitog identiteta, organizovanje edukacijskih, kulturno-zabavnih i sportskih događaja te saradnja s obrazovnim ustanovama i nevladinim organizacijama u BiH i u inostranstvu“, kazao je Kelavić.

Predsjednik Herceg istaknuo je da Vlada, kojoj je na čelu, posebnu pažnju kontinuirano posvećuje visokom obrazovanju.

„Uz redovno finansiranje sveučilišta, Vlada HNK stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za otprilike 2500 studenata, a sve s ciljem poboljšanja studentskog standarda, u sklopu kojeg je i ove, kao i prošle akademske godine, svim studentima omogućeno dobivanje stipendije ili subvencije smještaja, a mnogima, nakon završetka studija, i stjecanje prvog radnog iskustva kroz pripravništvo“, kazao je predsjednik Herceg, zaključivši kako će, u skladu sa finansijskim mogućnostima, Vlada i dalje pomagati rad svih mladih ljudi, jer je to najbolje investiranje u našu budućnost.

Prethodni članak‘GOSPODAR PRŠLJENOVA’ POSTAO ODBORNIK U SKUPŠTINI
Naredni članakPreminuo infektolog iz Tuzle: “Spašavao živote zaraženih tuđim nemarom”