Hapšenja u Mostaru: Bacio drogu u WC školjku, pa komšiji začepio odvod

Sa navedenim aktivnostima upoznat je dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona

Dvije osobe su uhapšene u dvije odvojene operativne akcije koje su jučer na području Mostara s ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama izveli policijski službenici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tako je u prvoj akciji slobode lišen A. M. (39) iz Mostara od kojeg je pretresom privremeno oduzeta jedna PVC kesa sa sadržajem nepoznate biljne materije, koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan mobilni telefon.

Pronađena kompletna laboratorija

U drugoj operativnoj akciji policijski službenici su, postupajući po pismenoj naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršili pretres stana u ulici Zrinski Frankopana u Mostaru u vlasništvu A. S. (40) iz Mostara.

– Pretresom predmetnog stana pronađeno je i privremeno oduzet kompletna laboratorija, odnosno, oprema za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, određena količina osušene nepoznate biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i metalne mrvilice – kazali su nam iz MUP-a HNK.

Nakon završenog pretresa stana, koji se nalazi na četvrtom spratu, izvršen je uviđaj u stanu na prvom spratu na istoj adresi.

Pokušao uništiti drogu

U tom stanu je, kazano je, došlo do začepljenja kanalizacijskog odvoda, a u kojem je vlasnik stana izvadio nepoznatu biljnu materiju koju je A.S. pokušao uništiti prije ulaska policijskih službenika na pretres.

On je, naime, odbacio određenu količinu opojne droge u odvod WC-a svog stana.

Sa navedenim aktivnostima upoznat je dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

 

Prethodni članak“Вјерујем да ћемо до наредног рочишта направити договор о начинима измирења дуга” Бањалучки “Водовод” дужан 1,5 милион КМ за струју, ЕРС ПОДНИЈЕЛА ТУЖБУ
Naredni članakDončić i Slovenija poniženi od Grčke: Ostali su bez Olimpijskih igara