MOSTARSKE ”GUSLE” VRŠE UPIS NOVIH ČLANOVA

Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo ”Gusle” Mostar vrši upis novih članova u folklorne sekcije.

Upis se vrši u tri grupe: grupu mlađe dobi od 7 do 12 godina starosti, starije dobi od 12 do 18 godina starosti, te rekreativce preko 25 godina starosti.

”Za sve informacije i prijave možete se obratiti u prostorijama Eparhijskog doma na adresi Konak 7 svakim radnim danom u periodu od 9 do 12 časova, te na broj telefona 065 996 859 i elektronskom poštom na adresu spkudgusle.mostar@gmail.com”, saopšteno je iz SPKUD ”Gusle”.

Upis traje do 15. septembra 2021. godine.

Srpsko pjevačko i kulturno – umjetničko društvo „Gusle“ u Mostaru, osnovano je 18. decembra 1888. godine. Jednu od najistaknutijih uloga u najslavnijim vremenima „Gusala“ imao je mostarski pjesnik Aleksa Šantić. Osim što je jedno vreme bio predsjednik društva, bio je i kompozitor, horovođa, te vođa pozorišne sekcije. U tadašnjem radu „Gusala“ učestvovala su sva poznata imena mostarskog književnog i kulturnog kruga, među kojima su, pored Šantića i Jovan Dučić, Svetozar Ćorović, te Atanasije Šola.

Rad društva u Mostaru je obnovljen 2008. godine. Glavni cilj društva je da sačuva od zaborava bogato kulturno naslijeđe Srba ovog prostora i prenesemo ga na sljedeće generacije srpske populacije u dolini Neretve.

SPKUD „Gusle“ ima nošnje za „Gradske igre iz Mostara“, nošnju za igre iz Šumadije i nošnju za igre iz Ponišavlja.

Prethodni članakO SMJENI DODIKA GOVORE NESPOSOBNI POLITIČARI MALOG KALIBRA
Naredni članakVatra guta kamion u Tešnju