Grom iz vedra neba! Moćna NATO zemlja se okreće Putinu?! Američki pukovnik izazvao strah i paniku na Zapadu, hoće li SAD ovo dozvoliti?!

Njemačka će postepeno napustiti savez sa Sjedinjenim Američkim Državama i okrenuti se partnerstvu s Moskvom, navodi bivši savjetnik Pentagona, pukovnik Daglas Makgregor na društvenoj mreži Iks.

– Njemačka se korak po korak — intelektualno, psihološki i strateški — kreće ka Rusiji. Za Njemačku je to jedini način da obnovi svoju ekonomiju – napisao je on.

Makgregor je predvidio odlučujući raskol između Berlina i Vašingtona u narednim mjesecima.

Ranije je vicekancelar i ministar ekonomije Njemačke, Robert Habek, priznao da je Njemačka ekonomija postala manje konkurentna zbog prestanka uvoza ruskog gasa, ali je odgovornost za prekid energetske saradnje prebacio na Moskvu.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku Njemačke, BDP zemlje se u 2023. godini smanjio za 0,3 procenta. Uz sezonske prilagođavanja, pokazatelj je opao za 0,1 procenat. U 2022. godini BDP zemlje bilježio je rast od 1,8 procenata, odnosno 1,9 procenata. Te godine, Njemačka se, kao i cijela Evropa, suočila s energetskom krizom i porastom inflacije, uglavnom zbog sankcija uvedenih protiv Rusije.

Informer.rs

Prethodni članakVučić: U Beogradu ćemo imati 63 odbornička mandata – Ubjedljiva pobjeda i u Novom Sadu
Naredni članakVELIČANSTVEN VATROMET U PRESTONICI! Pogledajte nestvarne kadrove u čast pobede liste ‘ ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA SUTRA’ (FOTO)