Grlić Radman: Komšić je uhljeb i uzurpator

Željko Komšić je uhljeb i uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH, rekao je hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman.

– Komšiću nije stalo ni do čega, osim do vlastitog ugodnog mjesta. Komšić je tipični primjer jednog uhljeba, uzurpatora na štetu hrvatskog naroda u BiH – rekao je Grlić Radman.

Grlić Radman je istakao da je hrvatski premijer Andrej Plenković postupio državnički jer se s Komšićem nije htio sastati prilikom posjete Sarajevu.

On je ocijenio da bi Komšić trebalo da ima toliko morala i upita se kako može dozvoliti sebi da bude uzurpator mjesta koje mu ne pripada.

Prema njegovim riječima, Plenković i hrvatska Vlada se bore za evropsku perspektivu BiH, dok Komšiću nije stalo do evropske perspektive, prenose hrvatski mediji.

– Komšić se pokazao kao osoba koja se htjela samo slikati, on u ovom reformskom procesu BiH nema nikakvu ulogu i mislim da je on, čak i svjestan toga, stvorio određenu zamku kako bi se važne stvari koje je Plenković učinio za BiH stavile u drugi plan – smatra Grlić Radman.

On smatra da je Plenković postupio državnički jer je upravo time i pokazao poštovanje prema hrvatskom narodu u BiH, a svaki zvaničan susret s Komšićem upravo bi pokazao da se Hrvatska ne drži duha i slova Dejtonskog sporazuma.

Plenković, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i holandski premijer Mark Rute juče su posjetili BiH da bi podstakli domaće političare na provođenje neophodnih reformi za odluku Evropskog savjeta u martu o otvaranju pristupnih pregovora s BiH.

Prethodni članakRusija traži hitnu sjednicu Savjeta bezbjednosti UN
Naredni članakU Trebinju manje vjenčanja, više razvoda