Grčke vlasti odredile su pritvor za 30 huligana, među njima 28 Hrvata

Svih 30 huligana koji su se u petak pojavili pred istražnim sudijama zbog nereda u Atini, zadržano je u pritvoru, među kojima je 28 Hrvata, jedan Grk i jedan Albanac.

U tim neredima u atinskoj četvrti Nea Filadelfija, u ponedjeljak je smrtno stradao navijač AEK-a Mihalis Kacuris. Grčki mediji su ranije prenijeli da su pritvor određen za 12 huligana, među kojima 10 Hrvata.

Prema policijskim izvorima, sa ključnog video snimka, ali i sa drugih snimaka sigurnosnih kamera, kao i sa fotografija, počinioci se ne mogu identifikovati jer nose šljemove, fantomke i kapuljače.

Prikupljanje DNK od ukupno 105 osumnjičenih lica počeće danas.

Pred istražne sudije i javne tužioce danas bi trebalo da izađe još 30 optuženih, a sutra će se o optužnici izjasniti preostalih 45 privedenih.

Grčki mediji su objavili da je istragom krug osumnjičenih sveden na pet osoba, i to na trojicu grčkih državljana, jednog Hrvata i jednog Albanca.

Uhapšeni Hrvati, navijači zagrebačkog Dinama, pred sudijama su negirali da su kod sebe imali hladno oružje, tvrdeći da samo željeli da gledaju svoj tim na treningu i negirali si bilo kakvu povezanost sa ubistvom 29-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Kacurija, prenosi atinski dnevnik Katimerini.

Optuženi huligani su uglavnom tvrdili da su bili na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i da nisu umiješani u incidente.

Prethodni članakNešić: Neprihvatanje realnosti od pojedinih bošnjačkih lidera – jedini remetilački faktor u BiH
Naredni članakRunić: Dodik uvijek pružao podršku i sigurnost srpskim povratnicima