Grčka otvara vrata za turiste bez posebnih mjera

Grčka otvara vrata za ljetnju turističku sezonu bez obaveznog testiranja ili karantina za turiste i od 1. jula obnavlja međunarodni avio saobraćaj, saopštio je Haris Teoharis, ministar turizma.

Portal Ekatimerini prenosi da je Teoharis, ipak, najavio da će medicinske službe testirati putnike iz inostranstva ukoliko i kada procijene da je to neophodno.

Nakon televizijskog obraćanja grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa koji je objelodanio sveobuhvatni plan aktiviranja grčke ekonomije, ministar Teoharis je upoznao javnost sa posebnim mjerama koje će biti implementirane s ciljem da se oživi posustala turistička industrija.

U prvom periodu, od 15. juna, međunarodni letovi biće usmjereni samo na međunarodni aerodrom u Atini, ali se očekuje da od 1. jula svi grčki aerodromi budu otvoreni.

Prvi turisti biće iz zemalja u kojima su evidentirani ohrabrujući epidemiološki podaci, kao što su Bugarska i Njemačka.

Osim toga, Teoharis je najavio pojačane zdravstvene usluge prilagođene specifičnim destinacijama, ali i operativni plan u slučaju izbijanja zaraze tokom turističke sezone.

Ono što je zanimljivo jeste i povećanje cijena ljetovanja u Grčkoj. Navodno su aranžmani u ovoj zemlji i do tri puta veći od onih iz prošle godine, kao i ostale usluge koje se plaćaju dodatno, poput ležaljki na plažama.

Prethodni članakAkcija spasavanja u Hercegovini: Izvukli medvjeda iz bunara
Naredni članakTegeltija: Najteži period – oporavak privrede tek predstoji