“Granica postoji” – skupovi u Foči i Ribniku: Ne damo Srpsku, ne damo predsjednika

Ne damo Republiku Srpsku, ne damo njenog predsjednika! Kristijan Šmit je nelegalni stranac, koji nema pravo da nameće odluke niti da odlučuje o sudbini institucija Srpske, samo su neke od poruka koje su građani poručili sa skupova podrške “Granica postoji” u Foči i Ribniku.

Skupu u opštini Ribnik prisustvovali su i stanovnici Mrkonjić Grada i okolnih mjesta.

Mirni skup podrške institucijama Republike Srpske i srpskom jedinstvu na međuentitetskoj granici u mjestu Filipovići u Foči završen je uz poruku da se integritet Srpske brani jedinstvom i podrškom institucijama.

Organizatori su bili Boračka organizacija opštine Foča, Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, te Udruženje ratnih vojnih invalida.

Na ovakav potez građani Srpske odlučili su se nakon što im je MUP Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajevu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog podizanja optužnice protiv predsjednika Republike i direktora Službenog glasnika.

Na skupu podrške su učesnici razvili srpsku zastavu dugu 50 metara povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Skup u Ribniku održavao se na međuentitetskoj granici u mjestu Velečevo.

Skupu osim stanovnika opštine Ribnik, prisustvovali su i građani Mrkonjić Grada i okolnih mjesta.

Prethodni članakVučić: Možemo da živimo u mnogo zemalja, ali imamo jednu jedinu zastavu i rod kojeg se ne stidimo
Naredni članakUbila supruga pa ga zajedno sa kćerkom i sinom raskomadala i bacila u šumu