Gradsko vijeće danas o parkingu i spajanju ustanova

Danas u Mostaru sa početkom u 10 časova počinje 5. sjednica Gradskog vijeća Mostara. Na dnevnom redu današnje sjednice bit će veriifikovan mandat vijećniku Vladimiru Čabrilo iz HDZ-a BiH koji u Vijeće dolazi umjesto Radmile Komadine koja je imenovana za glavnu savjetnicu Grada Mostara.

Razmatrat će se o odluka o izmjenama Odluke o pristupanju izradi Prostornog plana Grada Mostara za period od 2008-2018.godine, Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacijskog plana „Širi kompleks putničkog. Željezničkog i autobuskog terminala“,
Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima i Odluka o  korištenju javnih parkirališta i visina naknade.
Na sjednici će se naći i Informacija o sigurnosnom stanju u Gradu Mostaru, kao i niz izvještaja o radu ustanova iz oblasti kulture, zdravstva, socijalne zaštite, sporta.

Vijećnici će razmatrati i Odluku o prihvaćanju dijela osnivačkih prava ustanove Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, kao i Odluku o ustupanju dijela osnivačkih prava ustanove Narodno pozorište u Mostaru.

Na prijedlog gradonačelnika razmatrat će se i Odluka o izmjeni Odluke o spajanju ustanova – Centra za socijalni rad u jednu Ustanovu, kao i Odluka o spajanju ustanova – Doma za stara i iznemogla lica u jednu Ustanovu.