GRADOVI POBRATIMI: Novi vidovi saradnje Mostara i Kragujevca

 

Član gradskog vijeća za sport grada Kragujevca Predrag Stevović susreo se danas, u okviru posjete Mostaru,  sa zamjenikom Gradskog vijeća Mostara Veliborom Milivojevićem. Radnom sastanku je prisustvovala i konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč.

Stevovićje izrazio zadovoljstvo što je pozvan od strane prvog srpskog odbornika u Mostaru da razgovaraju i da se bolje upoznaju.

”Želja mi je da čujem sa kakvim se izazovima susreće naša srpska zajednica u prelepom gradu Mostaru. Stalo nam je i da vidimo u kom pravcu saradnja našeg Kragujevca sa Mostarom može da se odvija u još boljem ritmu, ali i da gradimo zajedno još lepšu budućnost. Kragujevac je grad sporta, a sport ne poznaje granice. Ima načina, ali i mogućnosti da naša međusobna saradnja bude podignuta na još viši nivo, ocenio je Stevović. Grad Kragujevac ima jaku sportsku infrastrukturu i za organizaciju zajedničkih sportskih kampova, na kojima bi vrhunski sportisti Mostara, ali i oni i koji nemaju takav status, mogli da iskoriste kapacitete grada Kragujevca na najbolji mogući način. Svakako naši sportski klubovi su stalno u potrazi za vrhunskim mladim sportistima, koji imaju želje i motiva da se izgrade u još bolje sportiste, a Kragujevac ima kapaciteta za to”, kazao je Stevović.

U svakom slučaju, poručio je Stevović, drago mu je što će u interesu svih građana multietničkog Mostara raditi mlad, obrazovan, porodičan i pošten čovjek poput Velibora Milivojevića.

Milivojević je naveo da je Stevovića tokom sastanka upoznao sa društvenom, ekonomskom, sportskom i političkom situacijom u Mostaru.

”Razmijenili smo iskustva o dosadašnjim ciljevima, bilo je reči o učinjenom, kao i o planovima šta bi se sve moglo da se uradi kako bi se život u ovom gradu obnovio i unapredio kada je u pitanju srpska zajednica, ali i život svakog drugog građanina Mostara. Grad Kragujevac je kroz niz sportskih aktivnosti pokazao prijateljski odnos i želju da svima nama ovde bude bolje. Kragujevac i Mostar su gradovi pobratimi još od 1973. godine, a pobratimstvo je i obnovljeno nakon ratnih dešavanja devedesetih godina. Nadam se da će period koji slijedi, kroz zajednički rad, dovesti do povezivanja i što jačih veza”, kazao je Milivojević.

Kada je u pitanju srpska zajednica, Mlivojević je uvjeren da će se napraviti iskoraci u kulturnoj i ekonomskoj saradnji, koja je i ranije bila na zavidnom nivou sa svim predstavnicima vlasti iz Republike Srbije.

Zahvaljujući se na bratskoj posjeti i podršci Predragu Stevoviću, odbornik Milivojević zahvalio se i Vladi Republike Srbije na svemu što je do sada učinila kroz podršku obnove vjerskih objekata, kuća, infrastrukture, kao i rada srpskih udruženja u Mostaru.

Prethodni članakDODIK OPET UKARO ŠOU: Dodik i Vulin zapjevali ”Pevaj Srbijo” (video)
Naredni članakSrbija pobijedila Mađarsku za četvrtfinale Evropskog prvenstva