Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković čestitao Uskrs

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković čestitao je najveći hrišćanski praznik Uskrs.

”Velika sedmica i Uskrs pokazuju nam da život sa sobom donosi dobro i loše, ali, istovremeno, podsjećaju nas kako vjera, nada, međusobna povezanost i poštovanje, kao istinske životne vrijednosti, uvijek omogućavaju da dobro nadjača sve ono što je loše.

Vrijeme je to u kojem se pripremamo za novi početak iščekujući Hristovo uskrsnuće koje nas uvijek i iznova poziva na odricanje, strpljenje i žrtvu u našem svakodnevnom životu. Prisjećanje na Hristovu muku, smrt i uskrsnuće nadahnjuje nas da s iskrenom ljubavlju pružimo pomoć i utjehu svima koji se nalaze u nevolji. Svaka patnja i izazov koji je stavljen pred nas ima svoj razlog. Neka nam simbolika Uskrsa bude vječni podsjetnik da svakodnevno težimo zajedničkom dobru, miru, strpljenju, međusobnom poštovanju i zajedništvu, unatoč problemima i izazovima jer je to jedini pravi put kojim trebamo koračati te kojim zajedno stvaramo bolji i ljepši grad.

U ime Gradske uprave i u svoje lično ime svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti želim sretan i blagoslovljen Uskrs sa željom da ovaj najveći hrršćanski praznik provedete ispunjeni mirom i zajedništvom”, poručio je gradonačelnik Bošković.

 

Prethodni članakUskrsna čestitka gradonačelnika Kordića
Naredni članakPartija karijere Bogdanovića u NBA ligi