Gradonačelnik Petrinje nakon novih potresa: Sa ruševina opada sve što još nije

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović rekao je da vjeruje premijeru i Vladi Hrvatske, kao i svima koji su izrazili želju za pomoć, jer ne može zamisliti da postoji bilo kakva alternativa tome.

“Cijeli dan sam plakao. I sad plačem i teško mi je. Iza sebe imam 64 godine iskustva, ali ovo danas… Danas se pokazao karakter čovjeka. Ako tu izgubimo karakter i povjerenje kod ljudi, bolje da se sad zatrpamo u ovu šutu”, rekao je.

Nakon razornog potresa koji je jučer razorio Petrinju i okolna mjesta, tlo neprestano podrhtava i dalje.

“Ne možemo reći ‘Dobro jutro, nije nam dobro. U 6.15 jutros nas je pogodio treći, ako ne i četvrti potres – kraći, ali snažni. S ruševina Petrinje opada sve ono što još nije otpalo. Ova druga neprospavana noć za Sisak i Baniju je veliki pritisak za budućnost i egzistenciju. Sve ovo zajedno proživljavamo”, kazao je Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje u javljanju u emisiju “Dobro jutro” na televiziji “N1”.

“Juče smo prvo izvlačili ljude iz auta i ruševina. Zbrinuli smo ljude kako bi imali mirnu noć. Jako se puno ljudi javilo kako bi pomogli. Moramo naći rješenja. Strah je ušao u ljude i puno njih ne žele otići sa svojih ognjišta”, zaključio je gradonačelnik.