Gradonačelnik Mostara posjetio ”Prosvjetu” i dao podršku svim aktivnostima

 

Srpsko prosvjetno i kulturno drušrvo ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar danas je posjetio gradonačelnik Mostara Mario Kordić sa saradnicima. Gradonačelnika su pimili v.d predsjednika SPKD ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar Sanja Bjelica Šagovnović i članovi Upravnog odbora, a sastanku je prisustvovao i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Velibor Milivojević.

Predsjednica mostarske ”Prosvjete” zahvalila se gradonačelniku na posjeti i upoznala ga sa dosadašnjim radom i aktivnostima SPKD ”Prosvjeta” ističući da je ovo Društvo zajedno sa SPKUD ”Gusle” i uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opštne Mostar nosilac svih srpskih kulturnih aktivnosti u Mostaru među kojima su ”Šantićeve večeri poezije”, ”Svetosvska besjeda”, ”Božićni koncert”, te ”Prosvjetina škola srpskog jezika, istorije i kulture”.

Bjelica Šagovnović je naglasila da ”Prosvjeta” kroz svoje djelovanje i aktivnosti nastoji obogatiti multietničku kulturnu scenu grada Mostara i dati doprinos da Mostar bude pepoznat kao grad kulture, međusobnog uvažavanja i bolje mjesto za život. ”Želimo da Mostar bude otvoren i napredan evropski grad i mi iz ‘Prosvjete’ daćemo svoj maksimalan doprinos”, navela je ona napominjući da ”Prosvjeta” ima dobru saradnju i sa druga dva nacionalna društva HKD ”Napredak” i BZK ”Preporod”.


Mario Kordić i Sanja Bjelica Šagovnović

Napomenula je da će ovogodišnje ”Šantićeve večeri poezije” biti otvorene početkom oktobra, te da će, kao i svake godine, ponuditi bogat i raznolik program. Bjelica Šagovnović je dodala da se ove godine dodjeljuje i Književna nagrada ”Aleksa Šantić”.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zahvalio se na pozivu i naglasio da će i on lično i Grad Mostar dati podšku ”Šantićevim večerima poezije” i svim aktivnostima ”Prosvjete”.
Kordić je upoznao prisutne sa svojim idejama i planovima kada je u pitanju kulturna scena Mostara.
”Smatramo da se vidi u kom smjeru mi radimo. Nema razloga da saradnja ne bude još bolja. Vjerujem da možemo još bolje i više uraditi za naš grad i građane. Želja nam je da se svi sprijateljimo i taj cilj smo uspjeli ostvariti”, naglasio je Kordić.
Gradonačelnik je naglasio da se Mostar mora izdići iznad podjela i biti primjer za druge gradove.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Velibor Milivojević pohvalio je rad i djelovanje ”Prosvjete” , te naglasio da se mora prepoznati i podržati rad i kvalitet.
”Prosvejta je na dobrom putu. I do sada je dobro radila, te dala doprinos da se obogati kulturna scena Mostara. Kroz kulturne sadržaje možemo obogatiti i turističku ponudu grada”, naveo je Milivojević dodajući da kultura može biti jak integrativni faktor.

Prethodni članakKošarac: Džaferović bi ponovo da gleda političko odsijecanje glava Srpskim liderima
Naredni članakŠmit izbjegavao odgovor na pitanje da li će smijeniti Dodika