Gradonačelnik Mostara Mario Kordić posjetio “Aluminij”

“Aluminij Industriju d.o.o.”, koja je dio M.T. Abraham grupe, juče je posjetio gradonačelnik Mostara Mario Kordić sa saradnicima.

Gradonačelnika je primio direktor “Aluminij Industrije” Amir Gross Kabiri. Posjet je otpočeo sastankom u Upravnoj zgradi, gdje je gospodin Kabiri istakao da je njegov cilj osigurati da “Aluminij” bude vodeća proizvodna kompanija u BiH u narednim desetljećima. U razgovoru menadžmenta kompanije sa gradonačelnikom Kordićem istaknuto je da je za iduću godinu planirano aktiviranje anodnih postrojenja, te dodatno zaposlenje radnika.

Nakon sastanka sa direktorom i menadžmentom “Aluminij Industrije” gospodin Mario Kordić obišao je modernizovane proizvodne pogone ljevaonice unutar koje je proizvodnja trupaca u vrlo kratkom period ove godine povećana sa 3.000 tona na 12.500 tona mjesečno. 

– M.T. Abraham grupa premašila je postavljene ciljeve i učinila da “Aluminij” ponovo postane jedan od lidera u globalnoj industriji aluminija – istakao je direktor.

Razgovaralo se i o društveno odgovornom poslovanju Aluminija gdje je istaknuto da je upravo društvena odgovornost vrlo važna komponenta poslovanja ove kompanije. Aluminij Industrija ulaže značajna sredstva i nastavit će investirati resurse u razvoj cjelokupne ekonomije i društva Bosne i Hercegovine, poručeno je iz kompanije Aluminij.

Prethodni članakPatrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku veliki blagoslov (FOTO/VIDEO)
Naredni članakMostarka potpredsjednica Advokatske komore FBiH