KORDIĆ: MOSTAR UKLJUČIO GRAĐANE U RJEŠAVANJE NAJVAŽNIJIH PITANJA

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić učestvovao je 42. sesiji Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope u Strasbourgu.

U video obraćanju gradonačelnik  Kordić je naglasio kako je Mostar uključio građane u rješavanje najvažnijih pitanja za sve građane, te kako se samo kroz  zajednički rad i povjerenje može graditi bolje društvo i zajednica u kojoj živimo.

„Čvrsto vjerujem da će i nastavak podrške Gradu Mostaru putem Projekta „Inoviranje demokratskog učestvovanja na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“ u sklopu Akcionog plana Savjeta Evrope za BiH za razdoblje od 2022. do 2025. godine, biti jednako uspješan. U sklopu istog projekta cilj će biti da obučimo Gradsku upravu da sama realizuje Skupštinu građana i da u 2023. godini definišemo preporuke po pitanju neke druge teme, a na korist građana i vlasti. Radujemo se zajedničkim aktivnostima i generisanju novih uspjeha za društvo u cijelosti“, poručio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Gradonačelnik je iskazao posebnu zahvalnost Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti i Uredu Savjeta Evrope u Sarajevu i poželio im uspješan rad.

Prethodni članakJednoglasno usvojene izmjene Zakon o PDV
Naredni članakHELIKOPTER GASI POŽARE U HERCEGOVINI Kustirić: Na Zubcima izbačene 32 tone vode