Gradonačelnik im čestitao Osmi mart – Prijem za Trebinjke koje se bave poljoprivredom i stočarstvom

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je povodom Osmog marta – Međunarodnog dana žena prijem za 16 Trebinjki koje se bave poljoprivrednom i stočarstvom, a koje je Grad u proteklom periodu pomogao kroz programe samozapošljavanja.

Ćurić je tom prilikom damama čestitao praznik, ističući da će Grad i u narednom periodu dati podršku svim ženama preduzetnicima koje žele da pokrenu sopstveni biznis.

“Ovo su hrabre žene koje se bave ovim poslovima koji nisu nimalo laki. Drago mi je što su optimistične, što su preuzele posao u svoje ruke i zajedno sa svojim porodicama stvaraju novu vrijednost”, naveo je Ćurić.

On je rekao da mu je drago i što ljudi koji su se zaposlili kroz programe Grada i kojima je pružena podrška kroz Agrarni font to cijene i što žele da proširuju svoju djelatnost.

Trebinjka Branka Mirdinja zahvalila se gradonačelniku Ćuriću na čestitki, navodeći da sa suprugom i djecom ima mini farmu od sedam krava.

“Živimo i radimo u selu Tili na Zupcima. Počeli smo sve ispočetka i pomalo se širimo. Uzeli smo kredite, snalazili se, a dobili smo i podršku Grada”, rekla je Branka.

Ona je pozvala mlade ljude da se vrate selu, da se bave poljoprivredom, stočarstvom, pčelarstvom, voćarstvom, jer je selo uvijek bilo najbolje rješenje za sve vrste kriza koje su se dešavale u svijetu.

Poljoprivredno porodično gazdinstvo ima i Bosa Šišić iz sela Do u Popovom polju. Zahvaljujući podršci Grada kroz program samozapošljavanja već četiri godine ova porodica koja ima četvoro djece uspješno proizvodi domaće proizvode, plasira ih na tržište i ostvaruju prihode.

“I ranije smo se imali voće i povrće i dešavalo bi nam se da ne možemo sve da prodamo. Sada taj dio roda prerađujemo i imamo dodatne prihode. Tokom ljeta imamo i svoj prodajni objekat u selu”, rekla je Bosa.

 

Prethodni članakNSRS u srijedu o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite
Naredni članakHrvatsko skladište gasa potpuno presušilo