Goran Ivanišević ispisao istoriju: Ušao u tenisku Kuću slavnih

“Ovo je ostvarenje snova”, rečenica je kojom je Vimbldonski pobjednik Goran Ivanišević zaključio svoj govor na svečanosti u Newportu, gdje je 49-godišnji Splićanin postao prvi Hrvat koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, piše Jutarnji.hr.

Uz Ivaniševića je na istoj svečanosti u Kuću slavnih iz njegove generacije 2020. uvrštena i Cončita Martinez, prva Španjolka koja je 1994. osvojila vimbldonski naslov.

Gorana je u društvo teniskih besmrtnika uveo njegov dječački idol Džon Mekinro, a medalju člana Međunarodne kuće slavnih oko vrata mu je objesio predsjednik ove organizacije Sten Smit.

Zahvalio je Goran potom predstavnicama skupine “Originalnih 9” za iniciranje promjena u tenisu i za njihovu hrabrost, a Martinez je poručio da nema “bolje i ugodnije osobe” kao partnerice pri uvrštenju u Kuću slavnih.

Prije 42 godine sam započeo ovo putovanje iz malog grada Splita u Hrvatskoj i danas će ono završiti u Newportu. Na tom putu moram zahvaliti nekim ljudima, s kojima sam prošao kroz dobre i loše trenutke, kroz uspone i padove – rekao je Goran prije nego što je nabrojao imena svih svojih trenera, “jer su mu pomogli da postane igrač kakav je bio”.

Potom se sjetio svojih suigrača i članova Davis kup reprezentacija.

-Ima sam čast igrati za dvije države, prvo za Jugoslaviju, a nakon toga za Hrvatsku. Iz jugoslavenske momčadi ću spomenuti Bobu Živojinovića i kapetana Radmila Armenulića koji su mi mnogo pomogli. Iz moje hrvatske ekipe, izbornici Željko Franulović i Niki Pilić, Goran Prpić, Bruno Orešar, Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Saša Hiršzon, Igor Šarić i Ivo Karlović. Zajedno smo igrali, smijali se i osvojili Davis Cup 2005. – kazao je Ivanišević.

Prethodni članakNajgore vremenske nepogode: Broj mrtvih narastao na 168, traga se za stotinama
Naredni članakDodik: Đukanović je politički klevetnik i frustrirani političar