Golić: Nema problema u realizaciji velikih saobraćajnih i energetskih projekata

0d45e7ad-bb31-426d-9cfe-7167e841f7ef_srebrenka golic (11).jpg
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da za sada nema problema kada je riječ o relizaciji velikih saobraćajnih i energetskih projekata u Srpskoj.

– Imamo neke druge probleme kada je riječ o projektu “Buk Bijela”, a to je po Espo konvenciji obavještavanje susjednih zemalja. Isto tako i kada je u pitanju aerodrom Trebinje – rekla je Golićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, oni sve vrijeme govore o nekoj državnoj imovini, međutim lokalitet za aerodrom Trebinje obuhvata više od 79 odsto privatne imovine, a oko 19 odsto državne, koja je po Zoning planu i Planu područja posebne namjene planirana za izgradnju pristupnih saobraćajnica.

Golićeva je rekla da je problem ponornice Omble već lociran i da mu treba posvetiti posebnu pažnju, te je dodala da je resorno ministarstvo Srpske, na osnovu Espo konvencije, već obavijestilo Hrvatsku kao i Crnu Goru, iz koje su poručili da će učestvovati u postupku kada pravno lice aerorodrom Trebinje, izradi studiju uticaja na životnu sredinu.

– Očekujemo takav odgovor i od Hrvatske. Srpska će ispoštovati sve međunarodne konvencije kada je riječ o izradnji samog aerodroma i to nije u onom obimu i svjetlu kako se pokušalo pokazati – rekla je Golićeva.

Prethodni članak“Islamska država” poziva svoje borce da krenu s napadima u Evropi
Naredni članakLovac uhapšen zbog prijetnji predsjedniku ribolovnog društva