Golić: Američke sankcije – nastavak progona demokratski izabranih predstavnika

Američke sankcije predstavljaju nastavak progona demokratski izabranih predstavnika, rekla je za RTRS predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić.

– Prisustvovala sam Organizacionom odboru za proslavu Dana Republike ove godine. Prisustvovala sam i prošlih godina kao potpredsjednik Vlade. Prisustvovaću i narednih godina – poručila je Golićeva.

Naglasila je da je sankcije neće uopšte pogoditi jer nema imovinu u SAD, nije nikada tamo putovala, niti ima bilo kakve transakcije sa američkim državljanima, firmama i institucijama.

Golićeva ističe da se uvijek zalagala za demokratska načela za koje se te iste SAD “toliko zalažu” ali svojim postupanjima krše elementarna ljudska prava.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija uvela je danas sancije Branislavu Okuki, Јeleni Pajić Baštinac i Srebrenki Golić jer su organizovanjem i obilježavanjem Dana Republike Srpske, 9. januara ove godine “podrivali mir i stabilnost u BiH”.

Prethodni članakLavrov: Zemlje pod sankcijama formiraju ozbiljnu alijansu
Naredni članakCVIJANOVIĆ: AKO VEĆ ŽELI NEKOGA DA SANKCIONIŠE, AMERIKA BI PRVO TREBALA SANKCIONISATI ŠMITA I POJEDINE AMBASADORE