Godišnja nagrada Ranku Pavloviću

Ranko Pavlović sa svojom zbirkom pripovjedaka “Strašni sud” dobitnik je godišnje nagrade Udruženja književnika Republike Srpske za najbolju knjigu u 2021. godini.

Predsjednik žirija za izbor najbolje knjige Sanja Macura navela je da zbirka pripovjedaka “Strašni sud” pokazuje vrhunski domet poetike ovoga pisca, koji svoja najbolja ostvarenja dostiže upravo u ovoj književnoj podvrsti, saopšteno je iz Udruženja književnika Srpske.

Ona smatra da ovom svojom knjigom Pavlović pokazuje nepogrešivu sposobnost da čitaoca privuče i zadrži dobrom pričom u kojoj nerijetko arhetipske slike natkriljuju svoje izvorno značenje i prodiru duboko u tkivo savremenih međuljudskih odnosa, u kojima samo priča nema rok trajanja.

– Stapajući konkretno i univerzalno, pojedinačno i opšte u isti mozaik koji kroz čitalačko putešestvije predočenim pričama prerasta u kaleidoskop, Pavlović je napisao knjigu koja se u ovogodišnjem konkursu svojom umjetničkom vrijednošću izdigla iznad svih ostalih kandidovanih naslova – navela je Macura.

Članovi žirija bili su Saša Knežević i Zlatko Јurić.

Prethodni članakDanas isplata godišnjeg boračkog dodatka
Naredni članakEnergetski samit 2022 u Neumu