GLAVNA TEMA JE BORBA ZA OČUVANJE IMOVINE SRPSKE

BANJALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je glavna tema danas borba za očuvanje imovine Republike Srpske i da to mora da bude odsudna bitka u svakom trenutku, a da opozicija ima pravo na svoj rad, ali da su nejaki i nemaju snagu ni za šta.

Odgovarajući na pitanje novinara na “Kočićevom zboru” u Stričićima o željama opozicije da sazove vanrednu sjednicu Narodne skupštine, Dodik je rekao da opozicija nije važna danas, niti je važno šta je njihovo htijenje.

“Ako imaju formalne uslove za to, neka zakažu, ako nemaju, nemaju, šta im ja mogu. U svakom slučaju, oni nemaju teme. Glavna tema danas je ovdje borba za očuvanje imovine Republike Srpske i to mora da bude odsudna bitka u svakom segmentu, u svakom trenutku”, naglasio je Dodik.

On je dodao da ne zna ni da je opozicija to tražila.

“Šta hoće, nije nam problem ni ta skupština. Ako je oni ne zakažu, zakazaćemo mi”, rekao je Dodik.

Dodik je zamolio novinare da se ovako važna tema kao što je Kočić “nekako ne truni sa tom opozicijom”.

On je dodao da je značaj “Kočićevog zbora” danas dominantan u Republici Srpskoj.

“Jedino danas što je važno jeste zabilježiti djelo Kočića i ono što je on napisao i kako se ponašao u borbi za slobodu. Tu slobodu mi danas branimo činjenicom da ne priznamo stranca, da ne priznamo njegovu pripremu”, naglasio je Dodik.

Prema Dodikovim riječima, sve je ovo priprema za to da bi on /stranac/ jedne noći, petkom naveče, nametnuo zakon i oduzeo Republici Srpskoj svu imovinu.

“Šta će onda ovi reći, hoće li onda tražiti vanrednu sjednicu, koju vanrednu sjednicu? Sad se za to bori. Jedinstvo nam je potrebno samo da kažemo da ne prihvatamo taj zakon. Oni prihvataju. OK. Neka kažu da prihvataju, po onome kako se ponašaju, prihvataju”, rekao je Dodik.

Prethodni članakStigli zvanični rezultati: DNK analiza potvrdila, Jevgenij Prigožin je mrtav
Naredni članakPrinc Filip Karađorđević i princeza Danica na “Kočićevom zboru”