Gašić: Sve su priznali; Tijelo su vjerovatno prebacili na drugu lokaciju

Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da je jedan od osumnjičenih za ubistvo male Danke, na poziv svog direktora, tragao za djevojčicom znajući da ju je prethodno ubio.

Rekao je da je potraga za malom Dankom tragično završena i da je zločin koji je nad njom počinjen potresao Srbiju.

“Pripadnici MUP-a Srbije su nakon detaljne provere uhapsili S.J. i D.D., osumnjičene da su automobilom udarili Danku pa telo bacili na deponiju”, rekao je Gašić.

Prema svim informacijama kojim raspolažu, iznio je retrospektivu cijelog događaja.

Sin je, podsjetio je Gašić, majki Ivani Ilić tražio vodu i dok ju je uzela, shvatila je da Danke nema. Pozvala je muža i policiju.

“Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom što potvrđuju dva očevica. Vozilo u kojem su bili S.J. i D.D. je udarilo devojčicu. Automobilom je upravljao D.D. dok je S.J. prebacio telo preko alata. Tokom vožnje su se dogovorili da telo negde bace”, naveo je Gašić.

“Dankin otac ih pitao da li su je videli”

Rekao je ministar i da je osumnjičene u jednom momentu sreo Dankin otac, te ih pitao da li su je oni vidjeli, na šta su odgovorili da nisu.

S.J. je, prema riječima Gašića,  po pozivu direktora išao da traži djevojčicu znajući da ju je prije toga ubio.

“Bez griže savesti”

Prema riječima Gašića, do sada je, u okviru istrage, urađeno 15 poligrafskih ispitivanja, a neki istražioci spavali su, malte ne, po svega dva sata.  Provjeravali su, dodao je Gašić, i da li je majku neko pratio. Pretraženo je uže i šire lice mjesta, a stotine pripadnika MUP-a Srbije učestvovalo je u potrazi.

“Osumnjičeni se pridružio potrazi bez imalo griže savesti”, rekao je Gašić.

“Osumnjičeni prebacio tijelo”

Osumnjičeni, kako je dodao, jedan na drugog prebacuju krivicu, a MUP ima informaciju da je jedan od osumnjičenih dolazio na deponiju i prebacio tijelo na drugu lokaciju.

Prethodni članak„Dučićev dan“ od 5. do 7. aprila
Naredni članakIZGORJELA KUĆA KOD NEVESINJA: Porodica ostala bez krova nad glavom (foto)