Fratar iz Čapljine komentarisao zemljotres: Nisam ovako odavno uživao

Cijeli region pogodila je vijest da je sinoć u velikom zemljotresu u Hercegovini život izgubila djevojka iz Stoca, a desetak osoba je povrijeđeno.

Ono što je šokiralo sve jesu objave pojedinih građana na društvenim mrežama koji su likovali nad nesrećom u Hercegovini. Ono što posebno šokira jeste objava na Facebooku katoličkog fratra iz Čapljine Bože Radoša koji je rekao da “odavno nije ovako uživao”.

“Kakav potres? Odavno nisam ovako uživao jer, upravo sam izmolio: Isus je uz mene. Još podrhtava… Mislim da je iznad 6 stepeni. Slava Bogu Svesilnom!”, napisao je na Facebooku fratar Bože Radoš.

U komentaru ispod je dodao je i: “Uživam kad Bog pokazuje čovjeku kako je manji od makovoga zrna ukoliko nije Njegov. U čemu je vaš problem?! Vas koji mi ne bi dopustili da uživam?”

Lajkovima i komentarima su ga podržali mnogi, ali su ga neki i napali rekavši da je njegov status neprimjeren.

Radoš je poznat po svojim izjavama i snimkama koje objavljuje na You tube. U jednom se žestoko protivio Istanbulskoj konvenciji, dok se u onom iz 2018. obrušio na teoriju evolucije. Tada je rekao da postoje dvije vrste ljudi – oni koji vjeruju u Boga i oni koji veruju u – “životinjska carstva”.

Nedavno se proširio i snimak na kojem protestuje protiv epidemioloških mjera.

 

Prethodni članakEksplozija u skladištu za preradu nafte, 100 žrtava
Naredni članakMinistarstvo odbrane Rusije potvrdilo – 167 građana BiH su plaćenici u Ukrajini