Formiran predmet protiv sudije koja je odbila odrediti mjere zabrane Sulejmanoviću

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH formirao je predmet protiv sudije L. N. iz Gradačca koja je odbila da Nerminu Sulejmanoviću odredi mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po prijedlogu policijske uprave Gradačac.

– Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine formirao predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu. Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke – navode iz VSTS BiH.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži Instagram. On je potom na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio policajca, muškarca i ženu.

Sulejmanović je nakon toga izvršio samoubistvo.

Samo četiri dana prije ubistva sudija Opštinskog suda u Gradačcu L. N. je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje.

Prethodni članakSud BiH: Rok za odlučivanje o optužnici do 15 dana
Naredni članakGotovo je: Nejmar novi igrač Al Hilala, zaradit će cifru od koje vas zaboli glava!