Fondacija “Sveti Vukašin” pripremila 70 vaskršnjih paketa

Aktivisti Humanitarne fondacije “Sveti Vukašin”, koja djeluje pri Eparhiji zahumsko hercegovačkoj i primorskoj, pripremili su preko 70 paketa hrane, kao i velike količine svježih i ofarbanih jaja koje će podijeliti za 65 socijalno ugroženih porodica sa područja Trebinja, a koje broje oko 150 članova.

Aljoša Slavić, aktivista Fondacije, kaže da su sredstva za kupovinu namirnica prikupljena iz dobrotvornih kutija koje su raspoređene na javnim mjestima svuda po Eparhiji, a najviše po marketima i drugim trgovinama, dok su dio priloga obezbijedile privatne i državne firme.

“Neki ljudi su sami donosili priloge, ali moram pomenuti posebno žensku sekciju naše Fondacije, koje su o svome trošku kod svojih kuća pravile kiflice, pite, kolače i različita druga peciva, koliko je ko mogao i sve to pakujemo u pakete”, kaže Slavić.

On posebno napominje humanost privatnih firmi koje su obezbijedile donacije mesa i vaskršnjih jaja i njima će biti posebno uručene zahvalnice.

“Naši aktivisti će nakon pakovanja dijeliti po domaćinstvima po jedan paket hrane koji sadrži pečenje, suhomesnate proizvode, po jedan suhi domaći sir, pite, kolače, kiflice, naš domaći sok koji sami proizvodimo u Fondaciji, zatim i kiselu vodu, te brašno, šećer, ulje, kao i po jednu školjku ofarbanih jaja i po tri školjke svježih jaja po članu porodice”, kazao je Slavić, napominjući da su od privatnika dobili neočekivane količine jaja, pa će ove godine ona biti podijeljena u nešto većem broju.

Sva farbana jaja su ukrasile ženske članice Fondacije koje su za svaki paket izradile i po jednu ručno ukrašenu vaskršnju čestitku.

On ističe da su, osim većeg broja vaskršnjih jaja, ove godine imali i više vaskršnjih donacija, pa su, umjesto prošlogodišnjih 40, ove godine vaskršnjim paketima obuhvatili 65 socijalno ugroženih porodica sa teritorije cijelog Trebinja, jednako iz gradskih i seoskih područja. Nezavisn novine

Prethodni članakVladika Dimitrije na Vaskrs služi liturgiju u Sabornom hramu u Trebinju
Naredni članakPrvi put poslije 15 godina: Optužen muškarac za nestanak Madelajn Meken