FOKUS POSJETE AJHORSTOVE I PALMERA NA USTAVNOJ I IZBORNOJ REFORMI

Posjeta izvršnog direktora Evropske službe za inostrane poslove za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju Angeline Ajhorst i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Matjua Palmera BiH biće fokusirana na ustavnu i izbornu reformu, potrebnu za odlučan iskorak BiH ka EU, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Iz Delegacije EU su naveli da će Ajhorstova zajedno sa Palmerom biti u posjeti BiH od danas do ponedjeljka, 5. jula, u okviru kontinuiranih zajedničkih napora EU i SAD u BiH.

Ajhorstova i Palmer će se u okviru posjete sastati sa Interresornom radnom grupom zaduženom za ustavnu i izbornu reformu, članovima Predsjedništva BiH, te predstavnicima političkih stranaka na nivou BiH, kao i sa opozicijom.

Sastanak sa članovima Interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva BiH planiran je 5. jula u 9.00 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Na sastanku će biti i ambasador SAD u BiH Erik Nelson i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler.

Iz parlamenta BiH su naveli da će kamermani i foto-reporteri imati priliku da zabilježe početak.

Nakon sastanka, Palmer, Ajnhorstova i predsjedavajuća Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Alma Čolo obratiće se medijima.

Prethodni članakGužve na granicama sa Crnom Gorom
Naredni članakKONCERT “VOLjENOM GRADU” KUD-A “ALAT SVISLAJON”