Firma u Srbiji vakcinisane radnike nagrađuje sa 250 evra

Direktor šabačke firme “Kartonval” Zoran Petković ponudio je svakom radniku koji se vakciniše protiv koronavirusa nagradu od 30.000 dinara (više od 250 evra).

Nakon toga se za vakcinaciju prijavilo 30 odsto zaposlenih.

Ta ponuda uslijedila je nakon što je prethodno Petković kazao radnicima da oni koji odbiju da se vakcinišu protiv virusa korona neće dobiti uskršnju nagradu, što je naišlo na osudu na društvenim mrežama, ali i u dijelu kolektiva.

Petković je za Tanjug rekao da je imao namjeru da podstakne radnike da se imunizacija obavi što prije, ali i da ga je iznenadila “tiha većina” nesigurnih, uplašenih protivnika vakcinacije u Kartonvalu.

“Nama je svaki čovek bitan u proizvodnji i u strahu smo od masovne transmisije i mislio sam da mogu da na takav način skrenem pažnju, ali ljudi su to primili loše i više se nasekirali zbog gubitka nagrade nego gubitka posla ili kolege. Zato mi je palo na pamet da ne dodelim nagradu za kolektivni rezultat, već za kolektivnu odgovornost u borbi protiv pandemije”, rekao je on.

Pravo na nagradu, rekao je, imaju svi koji se imunizuju.

Nakon toga, a povodom “medijske hajke” oglasili su se i radnici saopštenjem u kom podsjećaju da rade u firmi u kojoj je prosječna plata 86.860 dinara (736 evra) a čiji vlasnik je Republici, gradu i bolnicama širom Srbije donirao oko 11,5 miliona dinara.

Kako navode, on zaposlenima plaća da sopstvenim automobilima dolaze na posao da se ne bi inficirali i brine o njihovom zdravlju na poslu.

Kompanija Kartonval osnovana je prije 22 godine i zapošljava 270 radnika.

Prethodni članakIstraživanje: Neurološki problemi kod svake treće osobe oporavljene od korone
Naredni članakNovalićeva sekretarica ponovila da nije znala šta se nalazilo u ponudi “Kanada”