“Evidentiramo projekte koje ćemo ‘napasti” Dodik najavio da Srpsku očekuje investicioni proces od 500.000.000 KM

Dodik je najavio da Republiku Srpsku iduće godine očekuje investicioni proces od oko 500.000.000 KM.

Mi sada obilazimo opštine kako bi evidentirali projekte koje ćemo `napasti` već početkom građevinske sezone, da napravimo dobru dinamiku – izjavio je Dodik novinarima u Tesliću.

Dodik je nezadovoljan što lokalna vlast u Tesliću ne kandiduje projekte, uz ocjenu da je načelnik umislio da tu može da nosi političku borbu sa republičkim institucijama.

– Ovdje nema nijednog zahtjeva da se riješi komunalni ili bilo koji drugi infrastrukturni problem opštine. Nikada nisam čuo da je nešto zatražio, a onda govori o kriminalu na republičkom nivou, dok, recimo, u ovom trenutku on ima tri krivične prijave, tri krivična procesa, a ja nijednu – izjavio je Dodik.

Dodik je nezadovoljan i što je takva vlast zapustila Teslić i od njega napravila problem.

– Prosto ne mogu da vjerujem da Teslić nema problem. Druge opštine sve sarađaju sa republičkim institucijama vlasti i rješavaju te probleme – izjavio je Dodik.

On je danas podržao rad povjerenika za teslićki SNSD-a Dalibora Panića u procesu jačanja ove partije na lokalnom nivou s obzirom na to da je SNSD u proteklom periodu ostvario dobar politički rezultat i najavio podršku za infrastrukturne projekte za narednu godinu.

Panić je rekao da su razgovori išli u pravcu reorganizacije stranke koja podrazumijeva podmlađivanje i jačanje kako bi ostavrili političku pobjedu.

Današem sastanku privremenog odbora teslićkog SNSD-a prisustvovali su Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija.

Srna

Prethodni članakHaos u Crnoj Gori: Demonstranti probili dva kordona policije (VIDEO)
Naredni članakLana Pudar dobila ključeve od stana u Sarajevu